Hort escolar

Al nostre centre, el col·legi diocesà Sagrada Família de Tortosa, disposem d’un gran espai, al costat del centre educatiu, on els alumnes de tots els cicles i etapes realitzen diferents activitats connectades amb el medi ambient, amb les ciències naturals, amb la meteorologia, amb l’observació de les formes de vida que ens envolten, les ODS…

piscina

Els alumnes poden fer observació de com és el ritme i l’evolució del cicle vital de la natura que ens envolta: observació de plantes, insectes, animals i del temps meteorològic.

En aquest espai es porta a terme el projecte “Hort del Pinaret, aula natura”. Un projecte i un espai on es treballa el respecte a la natura i tot el que ens envolta, i el reciclatge del rebuig de matèria orgànica que generen els alumnes del nostre centre fent compostatge per a les plantes del nostre hort. També serveix per educar en una alimentació sana i saludable (a partir dels fruits i verdures ecològics del nostre hort) i realitzant les “Tasques de pagès” prenem el compromís de tenir cura de l’espai i tot el que hi habita (cultius, animals i arbres). I com ho fem?

Els diferents cursos d’infantil i primària van a l’hort a plantar conreus, a cuidar-los setmanalment i a collir-ne els fruits que els donen, així com a tenir cura de les gallines i recollir els ous que ens donen diàriament. També en som responsables de recollir les restes de les matèries orgàniques que generen els mateixos alumnes (amb les restes dels seus esmorzars) i amb aquesta matèria orgànica fem compostatge que posteriorment servirà d’aliment per a les plantes de l’hort tancant d’aquesta manera el cicle.

piscina2

Els diferents tutors, a més, realitzen diferents activitats a les aules de natura que hi ha al Pinaret, per tal de sortir de l’aula i poder realitzar-les en plena natura. També disposem d’un centre meteorològic on els alumnes poden anar a recollir les dades de vent, pluja, pressió atmosfèrica, per tal de treure les diferents conclusions o senzillament observar el nostre clima. També serveix per treballar aspectes matemàtics i de confecció de gràfics.

L’hort és un espai d’experiències multidisciplinars on els alumnes del nostre centre poden treballar, experimentar i aprendre de la natura i l’entorn que ens envolta.

 

piscina
piscina

 

hortet

Segueix-nos

IQ+? Revista Digital Certificat Iso 9001_2015 Alexia Escola de famílies Apunta’t a un curs d’anglès Batxillerat dual BSD

Agenda

may, 2023

mon11

tue21

wed31

thu41

fri51

sat6

sun7

mon8

tue9

wed10

thu111

fri121

sat13

sun14

mon15

tue16

wed17

thu18

fri19

sat20

sun21

mon22

tue23

wed24

thu25

fri26

sat27

sun28

mon29

tue30

wed31

No EventsResidència d’estudiants Material Vols treballar Menus

Pàgines d’interès

Escola bisbat
X