Hort escolar

Al nostre centre, el col·legi diocesà Sagrada Família de Tortosa, disposem d’un gran espai, al costat del centre educatiu, on els alumnes de tots els cicles i etapes realitzen diferents activitats connectades amb el medi ambient, amb les ciències naturals, amb la meteorologia, amb l’observació de les formes de vida que ens envolten, les ODS…

piscina

Els alumnes poden fer observació de com és el ritme i l’evolució del cicle vital de la natura que ens envolta: observació de plantes, insectes, animals i del temps meteorològic.

En aquest espai es porta a terme el projecte “Hort del Pinaret, aula natura”. Un projecte i un espai on es treballa el respecte a la natura i tot el que ens envolta, i el reciclatge del rebuig de matèria orgànica que generen els alumnes del nostre centre fent compostatge per a les plantes del nostre hort. També serveix per educar en una alimentació sana i saludable (a partir dels fruits i verdures ecològics del nostre hort) i realitzant les “Tasques de pagès” prenem el compromís de tenir cura de l’espai i tot el que hi habita (cultius, animals i arbres). I com ho fem?

Els diferents cursos d’infantil i primària van a l’hort a plantar conreus, a cuidar-los setmanalment i a collir-ne els fruits que els donen, així com a tenir cura de les gallines i recollir els ous que ens donen diàriament. També en som responsables de recollir les restes de les matèries orgàniques que generen els mateixos alumnes (amb les restes dels seus esmorzars) i amb aquesta matèria orgànica fem compostatge que posteriorment servirà d’aliment per a les plantes de l’hort tancant d’aquesta manera el cicle.

piscina2

Els diferents tutors, a més, realitzen diferents activitats a les aules de natura que hi ha al Pinaret, per tal de sortir de l’aula i poder realitzar-les en plena natura. També disposem d’un centre meteorològic on els alumnes poden anar a recollir les dades de vent, pluja, pressió atmosfèrica, per tal de treure les diferents conclusions o senzillament observar el nostre clima. També serveix per treballar aspectes matemàtics i de confecció de gràfics.

L’hort és un espai d’experiències multidisciplinars on els alumnes del nostre centre poden treballar, experimentar i aprendre de la natura i l’entorn que ens envolta.

 

piscina
piscina

 

hortet

Segueix-nos

Energia renovable Visita virtual Vols treballar amb nosaltres? IQ+? Revista Digital Enfocament Restauratiu Global Alexia Extra escolars Escola de famílies Batxillerat dual BSD

Agenda

[add_eventon_wv ]

BlocsMenus Material Residència d’estudiants Vols treballar

Pàgines d’interès

Escola bisbat