Creativitat i experimentació

Educació Infantil: l’Atelier

A l’etapa d’Educació Infantil, comptem amb un Laboratori de creativitat i experimentació que ens permet poder disposar d’un espai i un temps on els alumnes poden experimentar i desenvolupar les seves habilitats creatives, treballant les diferents intel·ligències.

Permet als infants treballar d’una manera més flexible, ja que aprenen a observar, explorar, manipular, experimentar, descobrir, crear, etc. Al mateix temps, els dona la possibilitat de refer el seu treball tantes vegades com ho necessitin, ja que els materials són manipulables i, per tant, aprenen a través de l’assaig-error i això els permet millorar la seva autoestima.

També afavoreix l’autonomia perquè aprenen a organitzar-se, a planificar la feina, a saber què volen fer i a ser responsables amb el material. A la vegada ens facilita l’atenció individualitzada als alumnes, per tal de donar resposta a les seves diferències, interessos i ritmes d’aprenentatge.

L’atelier està format per diferents espais: Teacher’s Area, Light table, Construction Area, Sand Play , Music Corner, Painting Area, Pottery Corner and water color.

En aquests espais s’utilitza la llengua anglesa com a mitjà d’expressió i comunicació.

Oferim tallers d’experimentació que tracten diferents tècniques i materials com poden ser pintura, llum i color, experimentació amb el cos i la veu, l’aigua, els aliments, robes i textures…

Les activitats partiran de la premissa que a través de l’experimentació directa i vivencial plantejada amb un objectiu pedagògic, els infants podran construir els seus propis coneixements sobre el món que els envolta i sobre la ciència.

descobrir

ENTUSIASMAT

Treballem el llenguatge matemàtic mitjançant un projecte didàctico-pedagògic basat en les intel·ligències múltiples: entusiasMAT.

Aquest permet treballar les matemàtiques d’una manera útil, contextualitzada i adaptada a la realitat, mitjançant diferents metodologies i recursos per aconseguir la màxima motivació dels alumnes.

Aquest programa ens ofereix l’oportunitat de poder disposar de respostes educatives adaptades a les aules del segle XXI.
Com a escola no podem restar aliens als processos de canvi, els hem d’assumir com a propis i hem de formar els nostres alumnes en aquest sentit.

ESTIMULACIÓ PRIMERENCA

Prioritzem a l’Etapa Infantil una bona organització neurològica.

Gràcies a l’estimulació primerenca aconseguirem millorar els hàbits neuromotors, estimularem l’aprenentatge i les capacitats psíquiques com la sensació, la percepció, la representació, la memòria, l’atenció, el raonament, l’orientació, la simbolització i el llenguatge; estimulant al mateix temps el desenvolupament afectiu, cognitiu i conductual.

La capacitat intel·lectual d’una persona no es forma només a partir de la seva genètica, sinó també de l’estimulació primerenca, ja que configura la creació de noves connexions neuronals.

Per això oferim:

 • Circuits: ajudem els infants a adquirir les maduracions motores, lingüístiques i espacials, oferint-los l’espai i el material necessari per experimentar amb el seu cos i amb els objectes, fent del moviment una font de plaer essencial per al seu desenvolupament global, treballant els diferents patrons: gatejar, rodolar, caminar, córrer, saltar, reptar, xutar, llençar i agafar.
 • Escala de braquiació: és una escala col·locada en posició horitzontal penjada a una alçada determinada, que l’infant, en passar-la, penjat dels braços, no toca de peus a terra.

  Braquejant aconseguirem la coordinació óculomanual, que més tard necessitarem per escriure, retallar, pintar, arrugar… Perquè, com el seu nom indica, és la coordinació que s’estableix entre l’ull i la mà (oposició cortical excel·lent).

  Aquesta coordinació també es desenvolupa amb el gateig, per això és tan positiu que els nens gategen sempre que puguin, encara que ja sàpiguen caminar.

  Els seus beneficis en l’àmbit de l’escriptura són sorprenents, desenvolupa l’habilitat manual, permet major facilitat i destresa en escriure, millora la convergència ocular, permet l’oposició ocular, desenvolupa la lateralitat, el tòrax, millora la capacitat pulmonar, per poder gestionar qualsevol situació física fàcilment, desenvolupa la musculatura superior (bíceps, tríceps, deltoides, trapezis pectorals i dorsals).

escala-braquiacio

 • Bits d’intel·ligència: Aprofitarem la capacitat innata que té el cervell dels infants per processar i adquirir tot un seguit de coneixements mitjançant la repetició sistemàtica d’estímuls o exercicis simples, comunament anomenats unitats d’informació o bits.

  D’aquesta manera, el que es fa és ajudar a reforçar les diferents àrees neuronals (relacionades amb el llenguatge, la motricitat, la intel·ligència…).

ESO: Aprenent a fer ciència

La matèria d’aprendre a fer ciència té com a objectiu realitzar des de diferents àmbits una innovació pedagògica en el procés d’aprenentatge de l’alumne.

Dintre de l’àmbit pedagògic és el professor qui, a partir de suggeriments dels alumnes, busca que aquests siguin els protagonistes de la part pràctica per tal de millorar els aprenentatges i les dimensions d’aquesta.
A la vegada, aquesta innovació també té un paper important en l’àmbit socioeducatiu on es planifica i s’executa una transformació en l’entorn sociocomunitari de l’escola.

Aquestes activitats tenen un enfoc tecnològic per tal d’apropar a l’alumne, a través d’un mètode racional, a aplicar principis i procediments tècnics ; on l’èxit o el fracàs està donat pel bon fer que tingui en cada una de les etapes d’elaboració de la pràctica.

També es busca una vessant integradora on es busca el creixement personal i col·lectiu de cada alumne, com la presa de decisions, disseny i innovació.

ciencia

Segueix-nos

IQ+? Revista Digital Certificat Iso 9001_2015 Alexia Escola de pares Enjoy English Ireland – Wales 2022 Batxillerat dual BSD

Agenda

may, 2022

-

-

-

-

-

-

sun1

mon21

tue3

wed41

thu52

fri62

sat71

sun81

mon91

tue101

wed111

thu122

fri133

sat14

sun15

mon161

tue171

wed182

thu192

fri202

sat21

sun22

mon23

tue24

wed251

thu261

fri272

sat282

sun291

mon301

tue311

25mayAll DayLliurament notes 2n Batxillerat

26mayAll Day03junCurset PAU 2n Batxillerat

27mayAll DayFesta del mes de Maria

28mayAll DayFesta de la promocióResidència d’estudiants Material Vols treballar Menus

Pàgines d’interès

Escola bisbat
X