Impuls a la lectura

“La lectura freqüent és la millor manera de fer nostre el llenguatge i les seves creacions. És el gran instrument. La riquesa lèxica, l´argumentació, l´explicació, l´expressió dels propis sentiments, la comprensió dels sentiments dels altres, la llibertat de pensament, tot plegat s´adquireix per mitjà de la lectura.

Creiem que s´ha de llegir per apropiar-se el llenguatge i és important fomentar el plaer de llegir perquè així es facilita aquest apoderament. Per què s´ha de llegir? o Per què necessitem el llenguatge? Hi ha tres raons decisives :

Perquè la nostra intel·ligència és lingüística.
Perquè el fons de la nostra cultura és lingüístic.
Perquè la nostra convivència és lingüística.”

J.A. Marina i M. de Válgoma
La màgia del llegir

 

lectura

Per altra part la lectura és un factor fonamental per al desenvolupament de les Competències bàsiques i facilita el desenvolupament personal i l’adquisició d’aprenentatges.

En les diferents etapes potenciarem les tres vessants:
saber llegir, llegir per aprendre i gust per llegir.

Amb aquest convenciment ,al nostre col·legi treballem per donar impuls a la lectura dels nostres alumnes. Vam engegar la tasca d’unificar i sistematitzar el tractament de la lectura en els diferents àmbits educatius i etapes amb activitats diverses i transversals.

 

 • 30 minuts de lectura diària:

  tots els cursos de primària dediquen 30 minuts diaris a la lectura establerts dins l’horari de cada aula. Cada dia de la setmana hi ha una modalitat diferents: lectura individual , en veu alta, per parelles, textos d’actualitat, estratègies de lectura, intercanvi , recomanacions de llibres…

 • Maleta viatgera:

  Cada classe , des de 1r a 6è, té una maleta amb tres llibres d´imaginació: un en català, un en castellà i un en anglès i una llibreta viatgera. Cada tres dies la maleta va a la casa d’un alumne. A casa ho llegeix amb la família i escriuen les seues impressions.

 • maleta csagrada

 • Family suitcase :

  Infantil als cursos de p-3, p-4 i p-5 es fa una activitat que es diu Family suitcase.
  Consisteix en una maleta viatgera on els alumnes tenen en préstec una setmana tres contes en anglès.

  Els alumnes de p-3 finalitzen aquesta activitat accedint a un mural virtual Wallwisher creat al bloc de l’escola on la família de cada xiquet/a penja alguna foto o comentari de la seua activitat.

 • Contacontes en anglès :

  Un grup d’alumnes de 6è PRI a 2n ESO a l’hora de bibliopati els expliquen un conte representat en anglès d’un llibre de la biblioteca.
  Concretament es diu: Back to school.

 • contacontes

 • Apadrinament lector:

  És una activitat intercicle i interetapa. Hi participen alumnes des de p3 fins a 2n d’ESO.

  És una activitat de lectura cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes que fan de padrins lectors a alumnes més menuts, que fan de fillols. Comparteixen lectura, el padrí li llegeix al fillol o l´ajuda i mira d’encomanar-li el gust per la lectura. Enriqueix a uns i altres.

 • Piràmide de la lectura:

  Com en les piràmides dels aliments amb les recomanacions aconsellables per a la salut, els alumnes de 3r elaboraran la pròpia piràmide de la lectura amb una varietat d’accions que poden fer per a ser bons lectors.

 • Bibliopati:

  Tots els dies al´hora del pati està oberta la biblioteca per als alumnes. Poden llegir, agafar llibres en préstec, treballar. Es procura un ambient acollidor i tranquil.

  lectura

 • Alumnes Voluntaris de biblioteca:

  Els alumnes de 6è que tenen inquietuds per col·laborar en el funcionament o en l’organització d’activitats per als menuts, poden ser voluntaris de Biblioteca.

  Tenen els seus carnets i es responsabilitzen elegint lliurement activitats de préstec , gimcanes, contacontes , gravació de recomanacions de llibres «booktubers»…

 • Biblioteques d’aula:

  Totes les aules,des d’infantil a ESO, estan dotades d’una biblioteca de llibres d’imaginació i revistes adequades a cada edat . En fan ús als 30 minuts diaris, però també poden fer préstec per a cas. En secundària seran 30 minuts de lectura setmanal.

 • Estratègies de lectura:

  Es practiquen en els 30 minuts, ajuden a fomentar la comprensió lectora i a entusiasmar-se per tot el que poden descobrir i amb la lectura;formular hipòtesis, fer connexions, fer mapes conceptuals, …

 • Diari lector

  Cada alumne té una llibreta on recull el nom dels llibres que ha llegit, dibuixos sobre ells i recomanacions que vol fer als seus companys. L’objectiu és afavorir el gust per llegir i alhora, oferir als alumnes la possibilitat de comprometre’s en el desenvolupament del seu hàbit lector i de ser més autònoms.

 • L´hora del conte :

  Els alumnes d’educació infantil van a la biblioteca a fer l´hora del conte . La mestra o alumnes més grans els explique o llegeixen contes.

 • l'hora del conte

 • Festa literària de Sant Jordi :

  En aquesta diada són protagonistes els alumnes seleccionats i premiats en concursos literaris i de lectura en veu alta. Es llegeixen poemes i textos i fem homenatge algun poeta o escriptor.

 • Bookcroising:

  Al voltant de Sant Jordi, hi diversos racons del col·legi on instal·lem un lloc on poder intercanviar llibres de casa amb el d’algú altre que l´ha deixat.

 • Clubs de lectura :

  A ESO Cada grup dedicarà 30 minuts de lectura per setmana a l’aula durant una de les hores lectives de la matèria corresponent de Llengua Catalana i Llengua Castellana. A partir de la lectura es treballarà la dimensió de Comunicació Oral mitjançant exposicions individuals i en grup.

Segueix-nos

IQ+? Revista Digital Certificat Iso 9001_2015 Alexia Batxillerat dual BSD

Agenda

august, 2020

-

-

-

-

-

sat1

sun2

mon3

tue4

wed5

thu6

fri7

sat8

sun9

mon10

tue11

wed12

thu13

fri14

sat15

sun16

mon17

tue18

wed19

thu20

fri21

sat22

sun23

mon24

tue25

wed26

thu27

fri28

sat29

sun30

mon31

No EventsPortes obertes Residència d’estudiants Material Vols treballar Menus

Pàgines d’interès

Escola bisbat
X