Impuls a la lectura

A Infantil als cursos de p-3, p-4 i p-5 es fa una activitat que es diu Family suitcase.
Consisteix en una maleta viatgera on els alumnes tenen en préstec una setmana tres contes en anglès.

Els alumnes de p-3 finalitzen aquesta activitat accedint a un mural virtual Wallwisher creat al bloc de l’escola on la família de cada xiquet/a penja alguna foto o comentari de la seva activitat.

Els de p-4 fan una fitxa del conte i els de p-5 continuen un conte.

L’objectiu és descobrir i aprendre vocabulari en llengua anglesa i també que els pares es responsabilitzen i cooperen en l’aprenentatge dels seus fills.

lectura

Una altra activitat que es fa és explicació de contes a p-3 i p-4.

A p-5 es realitza l’activitat que es diu L’hora del conte, on la mestra llegeix en veu alta un conte en rotllana i després s’estableix un col.loqui entre tots.

Els objectius serien interessar-se pel món literari i gaudir escoltant contes.

Des de p-3 fins 6è de primària al 2n trimestre es treballaran els àlbums il·lustrats.
Aquesta activitat la vam posar en marxa el curs passat i consisteix en que el mestre o la mestra explica un àlbum il·lustrat a tota la classe i després es parla sobre el conte fent preguntes de tres tipus diferents (bàsiques, generals i especials).

Els àlbums són:

  • p-3: Goril·la

  • p-4: Frederich

  • p-5: Un cor màgic

  • 1r: El meu germà

  • 2n: Allà on viuen els monstres

  • 3r: La puça russa

  • 4t: Imagina’t un dia

  • 5è: Dimitri

  • 6è: L’autobús de la Rosa

L’objectiu és adonar-se’n que el text i la il.lustració tenen un lligam molt especial: col.laboren junts per explicar la història.
Una altra activitat que es fa de 1r fins a 6è és La maleta viatgera. Cada alumne durant 3 o 4 dies s’emporta a casa una maleta on hi ha tres contes, un en català, un altre en castellà i un en anglès. Dins la maleta hi ha una llibreta on escriuen el que els ha semblat el llibre o llibres llegits. També ho poden dibuixar.

L’objectiu és gaudir llegint i ampliar el vocabulari en les tres llengües que es treballen a classe.

Continuant en més activitats, tenim Contes en anglès. Un grup d’alumnes de 6è a l’hora de bibliopati els expliquen un conte representat en anglès d’un llibre de la biblioteca.
Concretament es diu: Back to school

També un grup d’alumnes d’ESO escenifiquen un conte per a alumnes de primària.
L’objectiu d’aquesta activitat és apropar els nens a l’escolta del conte en llengua anglesa i demostrar atenció i satisfacció en l’explicació o la dramatització de contes o relats.

impuls-a-la-lectura2

Des del departament d’ensenyament es va publicar La piràmide de la lectura i al cicle mitjà la vam treballar el curs passat.
Aquest curs també es treballarà al cicle superior.

A cicle mitjà (4t) el 2n trimestre posarem en pràctica El diari lector on cada alumne té una llibreta on recull el nom dels llibres que ha llegit, dibuixos sobre ells i recomanacions que vol fer als seus companys. L’objectiu és afavorir el gust per llegir i alhora, oferir als alumnes la possibilitat de comprometre’s en el desenvolupament del seu hàbit lector i de ser més autònoms.

I finalment aquest curs el 3r trimestre realitzarem (si Déu vol) des de p-3 fins a 6è Treballar un joc tradicional; que consisteix en fer la lectura del joc i realitzar-lo.

L’objectiu és interessar-se, conèixer i practicar els jocs que jugaven els seus pares o iaios.
A més es fan els 30 minuts de lectura diària a tota primària i presentacions de llibres que llegeixen els alumnes als seus companys.

Tots els dies a l’hora de l’esbarjo està oberta la biblioteca. (Ara evidentment no perquè estem de trasllat).
Aquesta activitat es diu Bibliopati. Cada dia de la setmana de dilluns a divendres aquesta mitja hora està assignada a un curs i poden agafar en préstec llibres durant una setmana.
Hi ha un registre del préstec i dels alumnes que assisteixen.

Alexia Batxillerat dual BSD

Agenda

desembre, 2017

Opcions d'ordenat

-

-

-

-

dv1

ds2

dg3

dl4

dt5

dc6

dj7

dv8

ds9

dg10

dl11

dt12

dc13

dj14

dv15

ds16

dg17

dl18

dt19

dc20

dj21

dv22

ds23

dg24

dl25

dt26

dc27

dj28

dv29

ds30

dg31

Sense eventsResidència d’estudiants Material Vols treballar Menus

Pàgines d’interès

Escola bisbat