Impuls a la lectura

“La lectura freqüent és la millor manera de fer nostre el llenguatge i les seves creacions. És el gran instrument. La riquesa lèxica, l´argumentació, l´explicació, l´expressió dels propis sentiments, la comprensió dels sentiments dels altres, la llibertat de pensament, tot plegat s´adquireix per mitjà de la lectura.

Creiem que s´ha de llegir per apropiar-se el llenguatge i és important fomentar el plaer de llegir perquè així es facilita aquest apoderament. Per què s´ha de llegir? o Per què necessitem el llenguatge? Hi ha tres raons decisives :

Perquè la nostra intel·ligència és lingüística.
Perquè el fons de la nostra cultura és lingüístic.
Perquè la nostra convivència és lingüística.”

J.A. Marina i M. de Válgoma
La màgia del llegir

 

lectura

Per altra part la lectura és un factor fonamental per al desenvolupament de les Competències bàsiques i facilita el desenvolupament personal i l’adquisició d’aprenentatges.

En les diferents etapes potenciarem les tres vessants:
saber llegir, llegir per aprendre i gust per llegir.

Amb aquest convenciment ,al nostre col·legi treballem per donar impuls a la lectura dels nostres alumnes. Vam engegar la tasca d’unificar i sistematitzar el tractament de la lectura en els diferents àmbits educatius i etapes amb activitats diverses i transversals.

 

 • 30 minuts de lectura diària:

  tots els cursos de primària dediquen 30 minuts diaris a la lectura establerts dins l’horari de cada aula. Cada dia de la setmana hi ha una modalitat diferents: lectura individual , en veu alta, per parelles, textos d’actualitat, estratègies de lectura, intercanvi , recomanacions de llibres…

 • Maleta viatgera:

  Cada classe , des de 1r a 6è, té una maleta amb tres llibres d´imaginació: un en català, un en castellà i un en anglès i una llibreta viatgera. Cada tres dies la maleta va a la casa d’un alumne. A casa ho llegeix amb la família i escriuen les seues impressions.

 • maleta csagrada

 • Family suitcase :

  Infantil als cursos de p-3, p-4 i p-5 es fa una activitat que es diu Family suitcase.
  Consisteix en una maleta viatgera on els alumnes tenen en préstec una setmana tres contes en anglès.

  Els alumnes de p-3 finalitzen aquesta activitat accedint a un mural virtual Wallwisher creat al bloc de l’escola on la família de cada xiquet/a penja alguna foto o comentari de la seua activitat.

 • Contacontes en anglès :

  Un grup d’alumnes de 6è PRI a 2n ESO a l’hora de bibliopati els expliquen un conte representat en anglès d’un llibre de la biblioteca.
  Concretament es diu: Back to school.

 • contacontes

 • Apadrinament lector:

  És una activitat intercicle i interetapa. Hi participen alumnes des de p3 fins a 2n d’ESO.

  És una activitat de lectura cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes que fan de padrins lectors a alumnes més menuts, que fan de fillols. Comparteixen lectura, el padrí li llegeix al fillol o l´ajuda i mira d’encomanar-li el gust per la lectura. Enriqueix a uns i altres.

 • Piràmide de la lectura:

  Com en les piràmides dels aliments amb les recomanacions aconsellables per a la salut, els alumnes de 3r elaboraran la pròpia piràmide de la lectura amb una varietat d’accions que poden fer per a ser bons lectors.

 • Bibliopati:

  Tots els dies al´hora del pati està oberta la biblioteca per als alumnes. Poden llegir, agafar llibres en préstec, treballar. Es procura un ambient acollidor i tranquil.

  lectura

 • Alumnes Voluntaris de biblioteca:

  Els alumnes de 6è que tenen inquietuds per col·laborar en el funcionament o en l’organització d’activitats per als menuts, poden ser voluntaris de Biblioteca.

  Tenen els seus carnets i es responsabilitzen elegint lliurement activitats de préstec , gimcanes, contacontes , gravació de recomanacions de llibres «booktubers»…

 • Biblioteques d’aula:

  Totes les aules,des d’infantil a ESO, estan dotades d’una biblioteca de llibres d’imaginació i revistes adequades a cada edat . En fan ús als 30 minuts diaris, però també poden fer préstec per a cas. En secundària seran 30 minuts de lectura setmanal.

 • Estratègies de lectura:

  Es practiquen en els 30 minuts, ajuden a fomentar la comprensió lectora i a entusiasmar-se per tot el que poden descobrir i amb la lectura;formular hipòtesis, fer connexions, fer mapes conceptuals, …

 • Diari lector

  Cada alumne té una llibreta on recull el nom dels llibres que ha llegit, dibuixos sobre ells i recomanacions que vol fer als seus companys. L’objectiu és afavorir el gust per llegir i alhora, oferir als alumnes la possibilitat de comprometre’s en el desenvolupament del seu hàbit lector i de ser més autònoms.

 • L´hora del conte :

  Els alumnes d’educació infantil van a la biblioteca a fer l´hora del conte . La mestra o alumnes més grans els explique o llegeixen contes.

 • l'hora del conte

 • Festa literària de Sant Jordi :

  En aquesta diada són protagonistes els alumnes seleccionats i premiats en concursos literaris i de lectura en veu alta. Es llegeixen poemes i textos i fem homenatge algun poeta o escriptor.

 • Bookcroising:

  Al voltant de Sant Jordi, hi diversos racons del col·legi on instal·lem un lloc on poder intercanviar llibres de casa amb el d’algú altre que l´ha deixat.

 • Clubs de lectura :

  A ESO Cada grup dedicarà 30 minuts de lectura per setmana a l’aula durant una de les hores lectives de la matèria corresponent de Llengua Catalana i Llengua Castellana. A partir de la lectura es treballarà la dimensió de Comunicació Oral mitjançant exposicions individuals i en grup.

Segueix-nos

Certificat Iso 9001_2015 Alexia Apunta’t a un curs d’anglès Batxillerat dual BSD

Agenda

febrer, 2019

Opcions d'ordenat

-

-

-

-

dv11

ds2

dg3

dl4

dt5

dc64

dj76

dv81

ds9

dg10

dl11

dt121

dc132

dj144

dv151

ds162

dg17

dl18

dt192

dc202

dj215

dv221

ds231

dg24

dl251

dt26

dc27

dj281

20febr11:00- 12:00Biblioones 5è B

20febr11:01- 12:00SEC.: Esmorzar solidari

21febr9:45- 10:30Refugi Antiaeri 4t ESO B

21febr10:30- 12:00Ruta literària 3 ESO C

21febr11:00- 12:00PRIM: Esmorzar solidari

21febr20:00- 21:00Reunió pares Irlanda

22febr11:00- 12:00PROFES: Esmorzar solidari

23febr0:01- 23:58Pintar Patis InfantilResidència d’estudiants Material Vols treballar Menus

Pàgines d’interès

Escola bisbat